Hörn av mitt vardagsrum med kuddar, soffa, bord med böcker, vaser och blomma. Rullstol och flätade korgar på golvet bredvid.

Den här bloggen

En helt ny digital hemvist för Berg!

Jag har funderat ett tag på att presentera mina frilansuppdrag och mig på en ny hemsida. Men vad skulle jag göra med min gamla blogg, och inlägg i form av vardagssnack?

Jag bestämde mig till slut för att blanda vardagssnacket med arbetslivet. I mitt liv ger de personliga erfarenheterna ofta färg och substans till det som blivit mitt arbetsliv; och uppdrag och arbetsuppgifter ger slutsatser och skapar klarhet i vardagslivet. Det här digitala rummet är som ett av de där vardagsrumshörnen där högt och lågt samlas på hög. Det är som hörnet i mitt vardagsrum på bilden här ovanför.

Mitt liv delar sig i två distinkta delar. Jag levde ett rätt privilegierat medelklassliv utan något särskilt grus eller gnissel. Jag var normat; ett funktionellt tillstånd där jag ägde tillräckligt med funktionsuppsättningar för att inte räknas som funktionsnedsatt. Så, vid tjugotre år, en månad och en dags ålder förändrades allt. Jag föll av en häst och med huvudet före störtade jag in i en ny tillvaro. Jag förvärvade en funktionsnedsättning, och förlorade ett medborgarskap.

Så småningom förvärvade jag också kunskap om hur samhället skapar funktionshinder, vad diskriminering innebär och varför det kan var svårt att åtgärda den. Jag läste allt mer. Jag tänkte allt längre. Jag fick arbeten och uppdrag som drev mig vidare; och kollegor och vänner som utmanade mina åsikter och ifrågasatte mina ståndpunkter.

Jag blev en annan. Jag blev en politisk varelse. Jag lärde mig vad solidaritet betyder, och så småningom innehållet i ord som intersektionalitet.  Jag blev en del av Independent Livingrörelsen, och lät den stolthet det innebär genomsyra mitt liv. Jag blev den jag är idag.

På nästa sida kan du läsa om vad jag sysslat med på vägen, och vad du kanske kan använda min kompetens till idag.

%d bloggare gillar detta: